EnviAGRO riasztás és táblamonitoring szolgáltatás

Mezőgazdasági parcellák folyamatos nyomonkövetése műhold adatok elemzése alapján. A hirtelen bekövetkező változásokról értesítés küldése a regiszrált táblákra.

Kategória

Mezőgazdasági térképezés

Leírás

Az ügyfél által regisztrált parcellák folyamatos nyomonkövetése során értesítést küldünk a hirtelen bekövetkező változásokról. Így a megrendelő értesül a területen bekövetkező káreseményekről vagy a várt terméshozamot negatívan befolyásoló egyéb eseményekről, hogy a szükséges beavatkozásokat a lehető leghamarabb el tudja kezdeni.

Hogyan működik?

A riasztási szolgáltatás módszertana optikai és radar műhold adatok együttes feldolgozásával jön létre. A távérzékelt adatok terepi felbontása jellemzően 3 és 30 méter közötti. A műholdak visszatérési ideje (azaz mennyi időnként szkenneli ugyanazt a területet) jellemzően néhány nap, azonban vannak akár napi visszatérésű rendszerek is. A radar adatok alkalmazásával felhős időben is biztosíthatók olyan információk, amivel a tábla szerkezetében történő változások kimutathatóak.

Milyen információt nyújr az EnviAGRO risztási szolgáltatás?

A kiválasztott területen jelentős biomassza változásról, káreseményről az illetékes személy e-mail és/vagy SMS értesítést kap. Folyamatosan frissülő (7/24) műhold adatok a teljes vegetációs időszakra elérhetőek. A szolgáltatás mobil eszközön akár a terepen is alkalmazható.

Előnyök

Kárral sújtott terület napokon belül történő azonosítása. A károsodás tényéről sms-benvagy e-mailben tájékoztatjuk. A változások az adott táblára optimalizálva folyamatosan nyomon követhetőek a műhold felvételeken és az azokból számított biomassza intenzitást mutató képeken.

A szolgáltatáshoz szükséges feltételek

A szolgáltatáshoz szükséges a területet fizikai határait ismernünk, amit legegyszerűbben az éríntett táblák MEPAR azonosítóival tehetjük meg. Lehetőség van a parcellák határvonalainak megadására is pld. kml, kmz vagy SHP fájlformátumban. A legkisebb értékelhető parcella méret 10ha.

Az árajánlat kérés az űrlapon történő regisztrációval történik, amely kitöltése után az ügyfelünk kap egy árajánlatot az EnviAGRO riasztási szolgáltatásra.

Kapcsolat

EnviAGRO riasztási szolgáltatásunk iránt érdeklődjön az alábbi űrlap kitöltésével.

    Vélemény, hozzászólás?