Debrecen Megyei Jogú Város térinformatikai rendszerének kiépítése

” Az Envirosense munkatársai nagy szakértelemmel és tapasztalattal végzik munkájukat, melynek eredményeként már új térinformatikai környezetben jelenik meg Debrecen 2020. végén elfogadott új építési szabályozási terve. 

Dancs László – EDC Debrecen Városfejlesztési Központ

Az ügyfeleink véleménye a szolgáltatásról

Milyen problémára keresett megoldást?

KDebrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának többségi tulajdonában álló cégként befektetésösztönzés, vállalkozásfejlesztés és városfejlesztés a fő profilunk. A várossal egyetértünk abban, hogy egy ilyen tempóban fejlődő és jelentős tőkevonzó képességgel rendelkező regionális központ irányítását nagyban segítené egy korszerű térinformatikai alapokra épülő döntéstámogató rendszer kiépítése, amely térben vizualizált naprakész adatbázisok segítségével könnyíti meg a döntéshozatalt. Az adatok jelentős része legpontosabban, leghatékonyabban távérzékeléssel biztosítható, amely elvégzésére kapott megbízást az Envirosense Kft.

Megkapta tőlünk a keresett megoldást?

Több hónapig tartó közös gondolkodás, együttműködés és persze munka után 2020 első felében került megfogalmazásra, hogy a városnak milyen térinformatikai rendszerre és adatbázisokra van szüksége, majd ezt követően kezdte meg a munkát az Envirosense Kft., amelynek az első eredményei is megjelennek hamarosan.

Meg volt elégedve az Envirosense Kft-vel?

Igen, maximálisan. Nagy szakértelemmel és tapasztalattal végzik munkájukat, melynek eredményeként már új térinformatikai környezetben jelenik meg Debrecen 2020. végén elfogadott új építési szabályozási terve, melyhez LIDAR technológiával előállított távérzékelt adatok is nagyfelbontású ortofotó is felhasználásra került.

Visszatérne-e az Envirosense Kft-hez akár más típusú igénnyel?

Természetesen, ilyen jellegű térinformatikai ill. távérzékelési kihívások esetén a jövőben is számítunk az Envirosense Kft. munkájára.