LIDAR alapú digitális domborzat- valamint felszínmodell felszíni vízrendezési és öntözéstervezési tervezéshez

Az Envirosense Kft. a légi felvételezéssel hatalmas időt takarított meg számunkra azzal, hogy a hosszadalmas földi mérések helyett töredék idő alatt végezték el a felvételezést a levegőből. Az idő pedig pénz, hiszen munkájukkal csökkent az erre a feladatra fordított idő így hatékonyabbak lettünk

Fabó István – Körös Aqua Kft.

Az ügyfeleink véleménye a szolgáltatásról

Milyen problémára keresett megoldást?

Több alkalommal is adtunk megbízást az Envirosense Kft-nek digitális domborzat- valamint felszíni modell készítésére. A felkérés alapja az volt, hogy nagyon pontos, már néhány centiméteres felszíni különbségek megmutatására is alkalmas modell elkészítésére volt szükségünk alföldi vízrendezési munkáink során. Vízkormányzó művek tervezésekor ugyanis nagyon nagy jelentősége van a felszín – egyéb esetekben akár elhanyagolható nagyságú – lejtésviszonyok ábrázolásának is. Az ezirányú kutatási projektünk épp a vízvisszatartás problematikájával foglalkozott. Dolgoztunk együtt Tokaj környékén, szőlőtőkékkel fedett területek vízproblematikájának megoldásán is.

Megkapta tőlünk a keresett megoldást?

Igen, az átadott anyagok mindenalkalommal jól használhatók voltak. Bár a felmérést és az adatok kiértékelését a növényzettel való borítottság – pl. elhanyagolt gátak vagy egyéb területek esetében – olykor megnehezítette, de speciális szűrésekkel ill. matematikai modellek alkalmazásával ezeket a zavaró tényezőket sikerült kiszűrni, így az átadott anyag könnyedén használható volt, sokrétű feldolgozást tett lehetővé számunkra. A műszaki paraméterek megfelelőek voltak, a használatuk pedig egyszerű.

Meg volt-e elégedve az Envirosense Kft-vel? Hogyan tudná jellemezni az általuk nyújtott szolgáltatást?

Az Envirosense Kft. mindig határidőben, a vállalt feladatot maradéktalanul elvégezve teljesítette szerződéseket. Ez a tervezési munkálatok során elengedhetetlen, így a szolgáltatással maximálisan elégedettek vagyunk.

Tudná-e számszerűsíteni az elért előnyöket?

Az Envirosense Kft. a légi felvételezéssel hatalmas időt takarított meg számunkra azzal, hogy a hosszadalmas földi mérések helyett töredék idő alatt végezték el a felvételezést a levegőből. Az idő pedig pénz, hiszen munkájukkal csökkent az erre a feladatra fordított idő így hatékonyabbak lettünk.

Visszatérne-e az Envirosense Kft-hez akár más típusú igénnyel?

Igen, nagyon meggyőző volt a munkájuk, a jövőben is adunk megbízást a cégnek, ha erre alkalom kínálkozik.