LIDAR alapú digitális domborzatmodell légirégészeti kutatáshoz

” Az Envirosense Kft. által  alkalmazott technológia nélkül gyakorlatilag vizsgálhatatlan lenne az általunk megadott szempontok szerint a Mecsek-hegység. Gyalogosan képtelenség lenne végigjárni a teljes területet és a földről beazonosítani adott felszíni formákat. A cég tehát minőségváltást hozott a munkánkban. 

Bertók Gábor – Janus Pannonius Múzeum

Az ügyfeleink véleménye a szolgáltatásról

Milyen problémára keresett megoldást?

Több alkalommal is dolgoztunk már együtt. Először egy Baranya megyében található, régészeti szempontból eddig még részletesen meg nem kutatott, néhány tucat km2 terület LIDAR technológiával végzett felmérését végezték el megrendelésünk alapján. Ezen technológiával régészeti szempontból (is) érdekes domborzati formák mutathatók ki. Nagyon fontos, hogy terepi munka során nagyon nehezen megközelíthető, nehezen átlátható, erdővel fedett területeken is használni lehet ezt a technológiát, ezért bíztuk meg a későbbiekben őket a Mecsek-hegységben kb. 600 km2 terület felmérésével.

Meg volt elégedve az Envirosense-el?

Elégedettek vagyunk az elvégzett munkával, kiváló minőségű szolgáltatást kaptunk a cégtől.

Milyen minőségű volt az elvégzett szolgáltatás?

A feladatot határidőre, pontosan elvégezték, de ami legalább ilyen fontos, maga a szolgáltatás megléte, mert az Envirosense Kft. által  alkalmazott technológia nélkül gyakorlatilag vizsgálhatatlan lenne az általunk megadott szempontok szerint a Mecsek-hegység. Gyalogosan képtelenség lenne végigjárni a teljes területet és a földről beazonosítani adott felszíni formákat. A cég tehát minőségváltást hozott a munkánkban.

Visszatérne-e az Envirosense Kft-hez a jövőben is, akár más típusú igénnyel?

Az eddigi tapasztalatok alapján természetesen, hiszen eredményesek voltak a korábbi közös munkáink.