LIDAR alapú digitális domborzatmodell tervezői alaptérkép elkészítéséhez

Nagyon rugalmasak, az igényeinkhez mérten kaptuk az adatokat, amit gyorsan, egyszerűen fel is tudtunk használni

Wéberné Jánossy Katalin – Wéber 2000 Kft.

Az ügyfeleink véleménye a szolgáltatásról

Milyen problémára keresett megoldást?

LIDAR alapú felmérés elvégzésére kértük fel az Envirosense Kft-t, tekintettel arra, hogy állandó megbízásunk keretében a százhalombattai finomító közvetlen közelében található dunai partfal mozgásvizsgálatát végezzük. Szükségessé vált a területről egy átfogó, részletes domborzatmodell készítése.

Hogyan értékeli az együttműködést?

Sikeres, eredményes projekt valósult meg az együttműködésünk alatt. Munkájukat jól tudtuk integrálni a projekt feladatunk megvalósítása során. A felmérési anyagot azóta is használjuk.

Miben tudta lemérni az eredményességet, miután beszerezte az Envirosense Kft. szolgáltatását?

Ezt a munkát a terepen, hagyományos módszerrel és műszerekkel szinte lehetetlen lett volna ilyen rövid idő alatt elvégezni. Nagyságrenddel több idő, ember és munkaóra ráfordítást igényelt volna a felmérés. Az Envirosense Kft. a repülőgépével és műszereivel gyorsan, hathatósan, nagy pontossággal elvégezte a feladatot. Mintegy 50 km2 területet lefedő használható adatbázishoz jutottunk. Nagyon rugalmasak, az igényeinkhez mérten kaptuk az adatokat, amit gyorsan, egyszerűen fel is tudtunk használni.

Visszatérne-e az Envirosense Kft-hez a későbbiekben is, akár más típusú feladattal?

Természetesen, vannak már kész tervek a későbbi együttműködésre, nagyon szívesen dolgozunk az Envirosense Kft-vel egy új projekt lehetőség alkalmával.