Parlagfűvel borított területek térképi ábrázolása

” Célunk az volt, hogy online lehessen követni a növény terjedését, ne csak egy adott pillanatban, adott terülten legyen ismeretünk, hanem az egész ország területéről legyenek megbízható adataink, folyamatosan tudjuk monitorozni

Demetrovics Szilárd – Élelmiszerlánc Biztonsági NKFT.

Az ügyfeleink véleménye a szolgáltatásról

Milyen problémára keresett megoldást?

Automatizált légi felderítés végzésére adtunk megbízást, célunk a parlagfűvel borított külterületek felderítése, azok nagyságának felmérése volt. Olyan szolgáltatót kerestünk, amely képes egyrészt műholdas képek elemzésére, másrészt automatizált algoritmusokkal képes légi úton készített felvételek elemzésével parlagfűvel szennyezett területeket kimutatni. Tehát tulajdonképpen technológiát kerestünk, azt akartuk tudni, hogy humánerőforrás terepi bevonása nélkül fel lehet – e deríteni a parlagfüves területeket, van-e olyan szolgáltató, amely képes erre. Célunk az volt, hogy online lehessen követni a növény terjedését, ne csak egy adott pillanatban, adott terülten legyen ismeretünk, hanem az egész ország területéről legyenek megbízható adataink, folyamatosan tudjuk monitorozni.

Megkapta a keresett megoldást?

Tulajdonképpen ez egy teszt volt, amely tehát azt kutatta, hogy a szükséges technológia rendelkezésre áll-e egyáltalán. Ebben a tulajdonképpen innovációs projektben példamutató együttműködést tapasztaltunk az Envirosense Kft. részéről.

Meg volt elégedve az Envirosense Kft-vel?

Maximálisan. Nagyon nagy pozitívum, hogy kutatóként úgy tudták bemutatni az eredményeket, átadni a szükséges tapasztalatokat ill. úgy tudtak iránymutatást adni a jövőre nézve, hogy a parlagfű borítás terén ugyan tájékozott, de a légi felvételek elemzésében nem jártas szakemberek is azonnal megértették azokat és könnyedén együtt tudtak működni egymással.  A szolgáltatással meg voltunk elégedve, úgy érezzük, hogy érdemes volt a munkát az Envirosense kft-re bízni.

Visszatérne-e az Envirosense Kft-hez akár más típusú igénnyel?

A jövőbeni együttműködés irányában nyitottak vagyunk, a tapasztalataink kiválóak, így nincs akadálya annak, hogy a későbbiekben újabb feladatokkal bízzuk meg az Envirosense Kft-t.