Már a kukorica betakarítás is nyomon követhető

A szántóföldi növények betakarításának nyomon követése a hagyományos technikákkal nagyon költséges, mivel nagy terület folyamatos megfigyelésére van szükség, illetve akár napi szinten is dinamikusan változhat a betakarítás volumene.

A műholdas technológiák, köszönhetően az aktív radaros rendszerek adatszolgáltatásának, akár felhős időben is képesek a felszíni változások folyamatos nyomon követésére. Cégünk aktív- és passzív műholdadatok felhasználásával, olyan betakarítás monitoring rendszert fejlesztett ki, melynek adatai országos méretben is hozzáférhetőek. A különböző műholdfelvételek alkalmazásával havonta frissülő vetésszerkezeti térkép készül, illetve az előzetesen kiválasztott parcellákon nyomon követhető a biomassza változása.

Zónatérképeink adattartalmát rendszeresen, a legprecízebb technológiai háttérrel frissítjük, így a hirtelen bekövetkezett változásokat azonnal képesek vagyunk jelezni.

Kukorica betakarítás 2021.09.02-2021.10.04 között

A különböző típusú műholdfelvételekből nagy pontossággal számítható ki a betakarítás aktuális állapota. Jelenleg a kalászosok, napraforgó, repce és a kukorica növények országos betakarítását térképezzük heti rendszerességgel. A mellékelt ábrán az Észak Alföldi Régióban található, hajdúsági mintaterület kukorica tábláinak betakarításának heti változása látható 2021.09.02-2021.10.04 között. A területi adatokból a hozam adatok számításához a NAK által 2020-ban közölt megyei átlagot alkalmaztuk. A térképet a betakarítás végéig folyamatosan frissítjük.

A szolgáltatásunkkal heti frissítéssel pontos képet kaphat a betakarítás aktuális helyzetéről, így a piacon egyedülálló információhoz juthat.