Rekordidő alatt készült el Debrecen Napenergia Térképe

Magánkezdeményezésben alig egy hónap alatt fejlesztette ki az Envirosense Hungary Kft., a Solar ViewPoint Kft. és a SUNME Debrecen Napenergia Térképét, mely elképesztő teljesítmény a város méreteire tekintettel. A térkép elkészültével olyan modern technológiai támogatásban részesülnek a debreceni ingatlantulajdonosok, melyre eddig csak a nyugat-európai nagyvárosok voltak képesek.

Az online térkép létrehozásával hozzájárulunk a megújuló energiaforrásokat hasznosító berendezések
elterjedéséhez Debrecenben. A beruházás előtt álló magánszemélyeknek, vállalkozásoknak egyedülálló
segítséget nyújtunk. Az érdeklődők online felületen megtekinthetik Debrecen központi belterületén és Józsán található épületek besugárzási értékeit, valamint a jelenlegi energiaárak alapján elérhető megtakarítás összegét. Ez a szolgáltatás bárki számára ingyenesen elérhető.

Amennyiben részletesebb információkra van szükség a beruházás megtervezéséhez, abban az esetben
rendelkezésre áll az online tetőmodellezés és szimulációs alkalmazás, aminek segítségével pontosan
tervezhető a kivitelezési folyamat, a bekerülési költségek és a megtérülés. Az érdeklődők támogatást kapnak a finanszírozási lehetőségek feltárásában, valamint a lehetséges kivitelezők elérésében is.
A napelemes rendszerek kivitelezői számára is segítséget nyújtunk; egy 3D-s böngésző felületen férhetnek hozzá a tetőkre vonatkozó pontos méret-adatokhoz, ezáltal az ajánlatok készítéséhez és előzetes terepfelméréshez szükséges jelentős időt takaríthatnak meg.

A szolgáltatás a www.napenergiaterkep.hu oldalon keresztül érhető el mindenki számára nyilvánosan és
ingyenesen. Az épületekre kiszámított energia- és költségmegtakarítás mértéke természetesen függ az adott helyszínre vonatkozó szolgáltatói feltételektől, ezért a Napenergia térkép készítésekor az összes épület vonatkozásában egységes lakossági áramár alapján kalkuláltunk.

Az adatok tájékoztató jellegűek, településrendezési és építési szabályzatok rendelkezéseire, valamint az
energiaszolgáltatói előírásokra nem terjednek ki. Fontos kiemelni továbbá, hogy az egy épületre vonatkozó, ideálisan elhelyezhető napelempanelek számának pontos megtervezését nem helyettesíti, ebben ajánljuk ügyfeleinknek tervezői szolgáltatásunkat.

Örömünkre szolgál, hogy a folyamatosan fejlődő szakmai stábunk segítséget nyújthat Debrecen városának abban, hogy az energiatermelésben is az ország élvonalában lehessen.