Ma ünnepeljük az Energiatakarékossági Világnapot!

Ez az alkalom arra emlékeztet bennünket, hogy az energiahatékonyság kulcsfontosságú a fenntartható jövő felé vezető úton. Kis lépésekkel, mint például az energiatakarékos lámpák használata, vagy az elektromos készülékek kikapcsolása, mindannyian tehetünk azért, hogy csökkentsük az energiafogyasztást és a környezeti terhelést. Az energiahatékonysági intézkedések nemcsak a környezetet védik, hanem hosszú távon pénzt is spórolhatnak nekünk.

A fenntarthatóság szempontjából fontos, hogy a fosszilis energiahordozókat a lehető legnagyobb arányban megújuló energiaforrások váltsák fel az energiatermelésben.

Az alternatív energiaforrások közül kiemelkedik a napenergia, mely korlátlanul rendelkezésünkre áll és felhasználásával a fogyasztó hőenergiát, vagy villamosenergiát is elő tud állítani. Ha Ön is napenergia hasznosítását tervezi, első lépésként tekintse meg Napenergia Térképünket, mely az épületek benapozottsági viszonyait, és ebből készített megtakarítási számításokat mutatja meg, a www.napenergiaterkep.hu oldalon 98 településének adatai ingyenesen elérhetőek.

Igyekezzünk a lehető legtöbbet megtenni az energiatakarékosságért, hogy egy fenntarthatóbb jövőt teremtsünk magunknak és a következő generációk számára! ????????