Precíziós mezőgazdaság

Egy esettanulmány keretében szeretnénk bemutatni Nektek precíziós mezőgazdaság szolgáltatásunkat, melyet ügyfelünk 430 hektáron vesz igénybe.

➡️A különböző termékek a saját internetes felületünkön vagy elektronikus úton adjuk át az ügyfél részére, aki folyamatosan frissülő valós színes és NDVI felvételeken naprakészen nyomon tudja követni a tábláin termesztett növények állapotát, biomassza tömegét.
➡️Az előző évek NDVI felvételei alapján, a hasonló terméspotenciállal rendelkező zónák kerülnek meghatározásra, amelyek alapján tervezni tudja a gazdálkodó a kijuttatott inputanyagok mennyiségét.
➡️A zónatérképek segítségével talajmintavételi pontok kijelölése is megtörtént és az ebből készült precíziós mintavételi térkép átadásra került az ügyfél részre, ami segítette a talajminták begyűjtését.
➡️Riasztási szolgáltatás keretében folyamatosan monitoringozzuk az ügyfél parcelláit magában foglaló Mepar blokkokat és hirtelen biomassza intenzitás csökkenés esetén jelzést küldünk.
➡️A nagypontosságú LiDAR adatok a táblán belüli mikrodomborzati viszonyok és az erózióveszélyes részek feltárásban is segítenek. A területek terméseredményét, betakarítás előtt predikciós hozambecslés segítségével állapítjuk meg, ami figyelembe veszi az előző évi terméseredményeket, az adott évi biomassza intenzitást és az időjárási viszonyokat.
➡️Betakarítás után elkészítjük a területek hozamtérképét.

Összefoglalva, ügyfelünk az alábbi módokon tudja felhasználni szolgáltatásunkat:
✅ Növények állapotának naprakész nyomonkövetése
✅ Zónatérképek használata differenciált termesztéshez
✅ Precíziós mintavételi terv talajminta begyűjtésez
✅ Folyamatos táblamonitoring, hirtelen biomasszacsökkenés esetén értesítés
✅ Mikrodomborzati viszonyok és erózióveszélyes helyek vizsgálata
✅ Hozambecslés betakarítás előtt
✅ Betakarítás utáni hozamtérkép létrehozása