Az Európai Űrügynökség szerződéses partnereként fejlesztjük tovább erdészeti szolgáltatásainkat

A tavalyi év során jelentkeztünk erdőtervezési és erdőgazdálkodási feladatokat támogató fejlesztésekhez kapcsolódó projektötletünkkel az Európai Űrügynökség (ESA) InCubed programjába. Az ESA InCubed programja kimondottan olyan innovációkba fektet be, amelyek eredménye olyan, űriparhoz kapcsolódó termék, vagy szolgáltatás, amely piacképes és üzletileg is megállja a helyét. Kimondottan büszkék vagyunk arra, hogy a többlépcsős projektfejlesztési és mentorálási folyamat eredményeként hazánkban elsőként a mi ötletünket találta az ESA érdemesnek arra, hogy InCubed programjában befektessen.

A projekt célja műholdfelvételeken és távérzékelt adatokon alapuló termékek és funkciók fejlesztés, az Envimap© Erdő online térképi szolgáltató rendszer továbbfejlesztése.

A 2024 májusában induló, 12 hónapra ütemezett projekt első lépésként a hazai erdészeti szektorra fókuszál, de a projekt részeként vizsgáljuk a nemzetközi kiterjesztés lehetőségeit is.

A kereskedelmi célú fejlesztési tevékenység az Európai Űrügynökség programjának részeként, és finanszírozása mellett, az InCubed program keretében valósul meg. A közleményben kifejtett nézetek és vélemények nem tekinthetők az Európai Űrügynökség hivatalos állásfoglalásának.