Envirosense
hu | en
Alkalmazási területek

Vízügy

Természeti katasztrófák tekintetében hazánk leginkább árvizekkel és belvizekkel veszélyeztetett ország, melynek árvíz-veszélyeztetettsége Európában a legnagyobb. A vízgyűjtő-gazdálkodási tervekben meghatározott feladatok szükségessé teszik a felszíni vízfolyások és környezetük egységes felmérését a megfelelő mederkarbantartás tervezéséhez, a hidrometeorológiai előrejelzés fejlesztéshez, az árvízvédelmi operatív felkészüléshez és a vízgazdálkodási, környezet-és természetvédelmi tervezéshez. A természeti értékek védelme mellett az épített környezet, a javak, és az emberi élet védelme is kiemelt prioritást élvező célkitűzés. A légi felmérések során készített felvételek feldolgozása és elemzése során előállíthatóak azok az alapadatok, melyek alkalmasak árvízi elöntés modellezésre, belvizes és lefolyástalan területek beazonosítására, árvízi védművek felvételezésére, hullámterek földhasználatának beazonosítására, invazív gyomok felmérésére ezzel hozzájárulva a védelmi tervek korszerűsítéséhez, az aktuális védmű rendszer állapotának meghatározásához valamint a hatékony vízkészlet-gazdálkodáshoz.

Potenciális felhasználók köre

  • Vízügyi igazgatási szervek
  • Katasztrófavédelem
  • Települési önkormányzatok
Felhasználási területTechnológia
ortoLiDARhiperUAV
Lefolyás modellek számítása hullámtereken és árvízi elöntéssel veszélyeztetett területeken
Árvízi elöntések térképezése (elöntött és nem elöntött területek elkülönítése pl.: lakott terülteteken árvízi katasztrófa idején)
Árvízi hullámtér monitoring (pl.: földhasználati kategóriák meghatározása, vegetáció növekedési ütemének, fajtaösszetételének vizsgálata)
Árvízi műtárgyak ellenőrzése
Érdességi tényező meghatározása
Vízgyűjtő-modellezés
Mélyépítési munkálatok tervezése, monitoringja
Belvíz térképezés

Kérdése van?

Technológiáinkkal kapcsolatban az címen várjuk érdeklődését.

Elérhető adataink az Envimap.hu oldalon böngészhetők

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat

ENVIROSENSE
E-mail: info@envimap.hu
Telefon: +36 70 600 1661