Envirosense
hu | en

Szolgáltatások

Mind Topográfia Ortofotó Mezőgazdaság Erdészet Beépített területek

Termékeinkért klikkeljen ide.


Egyedi felmérések elvégzése LIDAR technológiával

Nagy területről, gyors és nagy pontosságú háromdimenziós adatgyűjtés a föld felszínéről olyan területeken is, ahol a földi geodéziai méréseket csak nagy erőforrásigénnyel lehetne megvalósítani. A légi felméréseket a megrendelői célokhoz és területre optimalizáltan végezzük el.

Egyedi felmérések elvégzése hiperspektrális technológiával

A hiperspektrális távérzékelési technológia alkalmazásával az emberi szem számára láthatatlan tartományban gyűjtünk információt. Így lehetőség nyílik a látható és közeli infravörös (400-2450nm) tartományban is különböző vizsgálatok elvégzésére. A légi felméréseket a megrendelői célokhoz és területre optimalizáltan végezzük el.

LIDAR pontfelhő feldolgozás, osztályozás

A légi lézerszkennelt adatok feldolgozásába szerzett tapasztalataink, valamint a rendelekzésünkre álló feldolgozó kapacitás képessé tesz minket partner szervezetek által előállított adatok professzionális feldolgozására.

Egyedi felmérések elvégzése digitális mérőkamerás technológiával

A projekt technikai tartalmát a megrendelővel együttműködve fejlesztjük ki és határozzuk meg. Mérnökünk elvégzi a repülés-tervezést az AOI alapján. Ezt a repülési kampány és az utófeldolgozás követi.

Egyedi felmérések elvégzése ferdetengelyű digitális mérőkamerás technológiával

A projekt technikai tartalmát a megrendelővel együttműködve diskuráljuk meg és fejlesztjük. Mérnökünk elvégzi a repülés-tervezést az AOI alapján. Ezt a repülési kampány és az utófeldolgozás követi.

Nyers légifelvételek feldolgozása, ortofotó készítés

A nyers képadatbázisból és a navigációs adatokból kiindulva csapatunk elvégzi a felvételek légi háromszögelését, az ortorektifikációját és elkészíti az ortofotó mozaikot.

Légiháromszögelés, ortorektifikáció, mozaikolás

Az előfeldolgozott légi felvételek adataiból és a nyers külső orientációkból kiindulva csapatunk elvégzi a felvételek légi háromszögelését, az ortorektifikációját és elkészíti az ortofotó mozaikot.

Riasztás szolgáltatás kárral súlytott terület esetén

Az ügyfél által meghatározott parcellák folyamatos nyomonkövetése során értesítést küldünk a hirtelen bekövetkező változásokról. Így a megrendelő értesül a területen bekövetkező káreseményekről vagy a várt terméshozamot negatívan befolyásoló egyéb eseményekről, és e szituációk kezelését a lehető leghamarabb elkezdheti.

Területszámítás, területrajzolás

Céleszköz, melynek segítségével a webes felületen a felhasználó alaptérképen adott célterülete(ke)t rajzolhat meg.

Vetületi átszámítás

A vetületi átszámítás szolgáltatás eredményeként bemeneti koordináták (pl. GPS mérések eredménye) alapján EOV koordináták nyerhetők ki.

Táblamonitoring

Az ügyfél által meghatározott parcellákat folyamatos nyomonkövetése során információt nyújtunk a parcella fejlődéséről, a fejlődési különbségekről és a fejlődésben elmaradó vagy kimagasló területek elhelyezkedéséről.

UAV felvételek feldolgozása

A felhazsnálól által UAV-eszközzel felmért nyers felvételek feldolgozása és a végtermék eljuttatása a felhasználóhoz.

Légi távérzékelési módszerekkel területek térképezése

A felhasználó kérésére célparcellák légi távérzékelési módszerekkel történő felmérése (UAV), a felvételek feldolgozása és kiértékelése.

Terepi mintavételezés terméshozam meghatározáshoz

A felhasználó által megjelölt célparcellán az adott növénynek megfelelő módszerrel történő mintavételezés, és ennek eredményei alapján hozambecslés végrehajtása.

Növénymonitoring szakvélemény

A felhasználó által megjelölt célparcellán műholdas elemzés alapján kronológia térképsor előállítása, a biomassza változások elemzése, elmaradó területek azonosítása és a területről adott szakvélemény átadása.

Térfogatszámítás (fatömeg)

Egységnyi területre számított összes fatömeg mennyisége m3-ben kifejezve. A rendszer alapja az egyed szintű azonosítás, amelyet LiDAR és optikai távérzékelt adatokból számít a model.

Kárfelmérése

Káresemények (jégtörés, vihar, kártevő, aszály) detektálása változásvizsgálat alapján

Komplett területekre légi távérzékelési kampányok kivitelezése

Nagy területről, gyors és nagy pontosságú háromdimenziós adatgyűjtés a föld felszínéről olyan területeken is, ahol a földi geodéziai méréseket csak nagy erőforrásigénnyel lehetne megvalósítani. A légi felméréseket a megrendelői célokhoz és területre optimalizáltan végezzük el.

Monitoring szolgáltatás

Az erdőterületeken lévő változások folyamatos nyomonkövetése. Előzetesen kijelölt területek mennyiségi (terület, magasság, stb.) és minőségi (pld. egészségi állapot) paramétereinek idősoros vizsgálata.

Egyedi városi felmérések elvégzése LIDAR technológiával

Városi területről, gyors és nagy pontosságú háromdimenziós adatgyűjtés kifejezetten beépített környezetre tervezve. A légi felméréseket a megrendelői célokhoz és az előállítandó termékekre optimalizáltan.

Egyedi városi felmérések elvégzése hiperspektrális technológiával

A hiperspektrális távérzékelési technológia alkalmazásával az emberi szem számára láthatatlan tartományban gyűjtünk információt. Így lehetőség nyílik a látható és közeli infravörös (400-2450nm) tartományban is különböző vizsgálatok elvégzésére. A légi felméréseket a megrendelői célokhoz és kifejezetten beépített területre optimalizáltan végezzük el.

Egyedi városi felmérések elvégzése nadír vagy oblikus rendszerű digitális mérőkamerás technológiával

Nagy felbontású digitális mérőkamerás légi felvételek előállítása valós színes vagy közeli-infra tartományban. Nadír felvételek hagyományos ortofotó mozaik és true ortofotó készítéshez vagy ferde tengelyű (oblikus) felvételek 3D textúrázott modellek készítéséhez.

LIDAR pontfelhő feldolgozás, osztályozás

A légi lézerszkennelt adatok feldolgozásába szerzett tapasztalataink, valamint a rendelekzésünkre álló feldolgozó kapacitás képessé tesz minket partner szervezetek által előállított beépített területek adatainak professzionális feldolgozására.

Digitális légifelvételek feldolgozása és kiérétkelése

A digitális mérőkamerával vagy hiperspektrális szenzorokkal előállított felvételek feldolgozásában szerzett tapasztalataink, valamint a rendelekzésünkre álló feldolgozó kapacitás képessé tesz minket partner szervezetek által előállított adatoknak professzionális feldolgozására, kiértékelésére.

Vonalas létesítmények egyedi térképezése LIDAR technológiával

Vonalas létesítmények (vezetékek, utak, vasútvonalak, csatornák) gyors és nagy pontosságú háromdimenziós adatgyűjtése akár multiszenzoros technológiával. A légi felméréseket a célobjektumra optimalizáltan, speciális megrendelő igényeket szem előtt tartva végezzük el.

Kérdése van?

Termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban az címen várjuk érdeklődését.

Elérhető adataink az Envimap.hu oldalon böngészhetők

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat

ENVIROSENSE
E-mail: info@envimap.hu
Telefon: +36 70 600 1661