Envirosense
hu | en

Termékek / Mezőgazdaság

Mind Topográfia Ortofotó Mezőgazdaság Erdészet Beépített területek

Kapcsolódó szolgáltatásainkért klikkeljen ide.


Vetéstérkép

A vetéstérkép célja egy olyan térképréteg létrehozása, amely országos szinten ábrázolja az aktuális évben vetett szántóföldi kultúrák elhelyezkedését. A térképréteg több időpontban létrehozható és az azonosítani kívánt kultúra fejlődési viszonyainak megfelelően több időpontban létrehozható.

Életciklus-kronológia térkép

A növénykultúra fejlődési viszonyainak megfigyelésére szolgáló térképsor. Valós színes kompozitból és biomassza intenzitási értékeket ábrázoló térképekből álló sorozat, amely a megadott növényre optimalizált időszakot fogja át.

Változásvizsgálat térkép

A növény állapotában beálló változások azonosítására szolgáló térképréteg, amely megjelölt időszak változásait ábrázolja. Segítségével azonosíthatók olyan változások, amelyek az ügyfél szerint releváns okokból, adott helyszínen vagy időszakban álltak be a megadott területen.

Növényindex térkép

A növényindex térkép a vegetáció aktuális állapotáról ad tájékoztatást. A különböző növényindexek a vegetáció állapotát különböző megközelítésben vizsgálják (pl. biomassza általános állapota, növény megbetegedései, stb.)

Hozambecslés térkép

A hozam megállapításához különböző célzott vegetációs indexek értékelünk, illetve az adott évi időjárási viszonyok és referencia hozamokat vizsgáljuk. A célparcellát a felhasznált leíró adatok alapján ábrázoljuk, eemezzük és ezekre támaszkodva hozambecsést nyújtunk.

Hozamtérkép

A hozamtérkép a terepi mintavételezésből származó hozamadatok alapján számított hozamadatokat ábrázol a célparcella teljes területén. A hozamadatok mintavételezési eljárása s a hozamtérkép kialakítása az adott növénynek megfelelő bevett szakmai módszerek szerint történik.

Károsodott terület térkép

Az adott parcellán bekövetkezett heves időjárási vagy egyéb (kárt okozó) esemény hatásának térbeli azonosítására, illetve a biomassza csökkenés térbeli kiterjedésének célzott ábrázolására szolgáló térképréteg.

Menedzsment zóna térkép

A menedzsment zóna segít lehatárolni a különböző kezelést igénylő területeket, melynek eredményeként optimális hozam érhető el. A térképréteg figyelembe veszi a célparcella időben változó fejlődését és a parcella heterogenitását, így azonosíthatóak a fejlődésben elmaradó területek.

Vízborítás térkép

A vízfelületek kihangsúlyozására szolgáló célzott spektrális indexek, illetve egyéb spektrális információk segíthetnek az egybefüggő vízfelületek hatékony azonosításában ezáltal pl.a mezőgazdasági területek belvízfoltjainak azonosításában. Így a spektrális információk alapján detektált vízfoltok ábrázolása térképi formában is lehetséges.

Kérdése van?

Termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban az címen várjuk érdeklődését.