Ízelítő termékkínálatunkból

Ortofotó

A különböző tervezési folyamatok során legelterjedtebben használt légi távérzékelt adat a digitális mérőkamerával készített ortofotó. A térképekhez hasonlóan egységes méretaránnyal rendelkeznek, az objektumokat térhelyesen szemléltetik, és pontos méréseket tesznek lehetővé.

 

Ingatlan adatbázis

Az önkormányzati feladatellátás hasznos támogatója a épületek, felépítmények körvonalainak adatbázisa. A termék segítségével lehetőség nyílik a meglévő nyilvántartások ellenőrzésére, a tényleges ingatlanhatárok azonosítására, a változások nyomon követésére.  A termékeinkből az épületek 3D modelljei, kémények  burkolatáról, de akár a, klímaberendezések adatbázisa is elkészíthető.

 

Erdészet

A távérzékelt adatok széles körüen alkalmazhatóak az erdőtervezési és erdőgazdálkodási feladatokban. Innovatív megoldások révén faj szinten azonosíthatóvá válnak az egyes faegyedek, azok dendrometriai tulajdonságai és a fatömeg is nagy pontossággal meghatározható.   

Mezőgazdasági alkalmazások

Műholdfelvételek kiértékelésével termékek széles skáláját szolgáltatjuk az agrárium számára. Az adatok gyakori frissítésének köszönhetően tudjuk monitorozni a mezőgazdasági táblákat, országos szinten elérhető a folyamatosan frissülő vetéstérkép betakarítás monitoring, azonosíthatóak a károsodott területek, de megrendelőink a biomassza növekedéséről is képet kapnak.  

Felszínmodellek

A légi lézeres letapogatás nagykiterjedésű területek geodéziai felmérését teszi lehetővé. Képet kaphatunk a felszíni objektumok helyéről, alakjáról, magasságáról, akár a nehezen belátható vegetációval sűrűn borított területen is. A felszín- és domborzatmodellek felhasználási lehetősége rendkívül tág, gyakran alkalmazzák a különböző földmunkával járó feladatok tervezésében (melioráció, a nyersanyag kitermelés), vagy akár a régészeti alkalmazásokhoz.

Számokban

Hazai- és nemzetközi munkáink során nagy területek légi felmérését és műhold adatok feldolgozását végezzük. A feldolgozott adatok segítségével különböző termékeket készítünk és az ezekre épülő szolgáltatásokat biztosítunk partnereink részére.

238475

TB feldolgozott adat

11180000

km2 kiértékelt terület

16

Országban megvalósult projekt

Az EnviMAP az Envirosense Hungary Kft. egyedi fejlesztése, a nap 24 órájában a hét minden napján ügyfeleink rendelkezésére álló online szolgáltatás.

Before Image After Image

Friss híreink

Rólunk mondták

A terepen is alkalmazható információkat kapunk a jelentősebb biomassza változásokról, kiszállás nélkül, országos elérhetőséggel.

Hajas Gábor / Generali Biztosító Zrt
Esettanulmány

Innovatív megoldás az erdőtervezésben. Racionálisan gondolkodó, célratörő csapat. Erdészeti távérzékelésben a legjobb termékeket állították elő, amivel eddig találkoztam.

Dr. Czimber Kornél / Topolynx Kft
Esettanulmány

Az Envirosense Kft-vel való együttműködés révén a korábbinál jobban tervezhetővé váltak egyes munkáink, kevesebb időt kellett terepen töltenünk, érezhetően gyorsabbá, hatékonyabbá vált a munkavégzés társaságunknál.

Hasillo Gergely / Acoustic Geo Kft
Esettanulmány

A LiDAR alapú nagy pontosságú domborzatmodell a csapadékvíz-gazdálkodással összefüggő tervezés rendkívül hatékony eszköze

Dr. Nagy Zsuzsanna / DHI Hungary Kft

Közelgő események

13th European Conference on Precision Agriculture

Kezdés dátuma: július 19, 2021

Befejezés dátuma: július 22, 2021