EnviMAP© Erdő – Nagy pontosságú lézeres felmérésből előállított erdészeti információk webáruháza

A Woodwiser Kft. több éves fejlesztő munkával, magasan képzett kutató és gyakorlati szakemberek bevonásával erdészeti térinformatikai adatok online forgalmazását kezdte meg.

2023.december 11-től az erdo.envimap.hu weboldalon nagy pontosságú LiDAR-adatokon alapuló faállomány adatbázis termékek vásárolhatók meg kedvező áron. A regisztrált felhasználók raszteres és vektoros digitális adatokat igényelhetnek: ortofotó, domborzatmodell, felszínmodell, famagasságmodell, az erdőállományokat alkotó faegyedek pozíció és lombkorona adatbázisa leíró adatokkal együtt (pozíció, fafaj, koronaterület, magasság, átmérő, körlap, fatérfogat).

Az EnviMAP © Erdő szolgáltatás költséghatékony megoldást kínál az erdőterületek értékének pontosabb meghatározásához, az erdőfeltárás optimalizálásához, vízvisszatartást segítő vagy egyéb erdészeti objektumok tervezéséhez, tetszőlegesen kijelölt területek fatérfogatának meghatározásához, erdőgazdálkodási tervek összeállításához.

A regisztráció aktiválása után a felhasználó személyes fiókot kap, bejelentkezés után az érdeklődési terület megrajzolásával vagy feltöltésével leadhatja megrendelését. Az igényelt termékek néhány nap elteltével ugyanitt egyszerűen letöltheti, ezzel akár több napos terepi munkavégzés és helyszíni kiszállás költségeit takarítja meg. Az országos légi LiDAR-felmérés eredményeképpen a szolgáltatás jelenleg Magyarország területének mintegy 55%-án elérhető, a teljes lefedettség a tervek szerint 2025-re valósul
meg.

Meggyőződésünk, hogy a hazai erdővagyon pontosabb felmérésével a fás biomassza által megkötött szén-dioxid mennyisége is megbízhatóbban számítható, ezzel összefüggésben költséghatékony megoldást kínálunk a fenntartható erdőgazdálkodás támogatására.
Bővebb információ és elérhetőség a weboldalon: www.erdo.envimap.hu