Ortofotó és LIDAR alapú domborzatmodell vasúti infrastruktúra fejlesztéshez

Az előállított adattömeg korrekt, pontos volt. Minden, amit átadott az Envirosense Kft. közvetlenül felhasználható volt számunkra, nem találtunk benne semmi kivetnivalót. Pozitívumként értékelem, hogy a kértnél nagyobb sávú területről kaptunk felvételezett adatokat, látszott, hogy alaposan felmérték a vizsgált területet

Csajbók Zoltán – Infraplan Zrt

Az ügyfeleink véleménye a szolgáltatásról

Milyen problémára keresett megoldást?

Cégünk vasút tervezéssel foglalkozik. Munkánk során egy kifejezetten hosszú, már meglévő vasútvonal felújításával kapcsolatban kifejezetten gyorsan volt szükségünk a tervezéshez elengedhetetlenül szükséges, a felszíni domborzatot jellemző alapadatokra. A LIDAR technológiával megszerezhető adattömeg előállítására kértük fel az Envirosense Kft-t. Feladatuk tehát az volt, hogy a vasútvonal nyomvonalát jellemző domborzati viszonyokat felmérjék.

Megkapta tőlünk a keresett megoldást?

Igen, az Envirosense Kft. munkája ill. az általuk nyújtott adatszolgáltatás megfelelő volt. A műszaki paraméterekkel jól tudtunk dolgozni, minőségben tökéleteset kaptunk, a teljes adatsor feldolgozásra is került, a közös munka során megfelelő összhang alakult ki cégeink között.

Meg volt-e elégedve az Envirosense Kft-vel? Hogyan tudná jellemezni az általuk nyújtott szolgáltatást?

Az előállított adattömeg korrekt, pontos volt. Minden, amit átadott az Envirosense Kft. közvetlenül felhasználható volt számunkra, nem találtunk benne semmi kivetnivalót. Pozitívumként értékelem, hogy a kértnél nagyobb sávú területről kaptunk felvételezett adatokat, látszott, hogy alaposan felmérték a vizsgált területet.

Hogyan tudná számszerűsíteni a társasággal való együttműködést?

A tervezést megelőző geodéziai felvételezés általában hagyományos terepi mérésekkel történik. Ebben az esetben az Envirosense Kft. ortofotó ill. LIDAR technológiája lényegesen gyorsabb, egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldást nyújtotta korábbiakban alkalmazottnál, ez számunkra is versenyelőnyt jelentett, ezért is adtunk megbízást a cégnek a munka elvégzésére.

Visszatérne-e az Envirosense Kft-hez akár más típusú igénnyel?

Természetesen, amennyiben hasonló pontosságú paraméterekkel kell alapadatokat előállítanunk, a jövőben is megbíznánk az Envirosense Kft.-t egyes feladatok elvégzésével.